Стотици защитници на правата на жените протестираха вчера в Белфаст с

...
Стотици защитници на правата на жените протестираха вчера в Белфаст с
Коментари Харесай

Стотици се обявиха в подкрепа на легализирането на абортите в Северна Ирландия

Стотици бранители на правата на дамите стачкуваха вчера в Белфаст с гледище английският министър председател Тереза Мей да реформира разпоредбите за абортите в Северна Ирландия, които са мощно ограничаващи, заяви Ройтерс.

Протестът бе проведен пред постройката на кметството в Белфаст броени дни откакто на референдум в Ирландия болшинството от гласоподавателите се разгласи за либерализиране на абортите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите скандираха, че е време Мей да предприеме нещо. В Северна Ирландия абортите са позволени единствено в случай че животът на бременната жена е в риск или има риск за нейното психическо или физическо здраве, който да е дългогодишен или непрекъснат. Абортите не са позволени при положение на обезчестяване, блудничество или особеност на плода.

След референдума в Ирландия Северна Ирландия остава единствената част от английските острови с рестриктивен режим на абортите. В неделя към Мей бяха отправени апели от членове на държавното управление й и от опозицията да промени тези прецизни правила. Говорителка на премиерката обаче сподели, че смяната на разпоредбите би трябвало да бъде осъществена от държавното управление на Северна Ирландия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР